Tips

Få hjälp med din sportskada

Är du aktiv utövare av någon idrott eller bara en flitig motionär vet du hur viktigt det är att ta hand om kroppen. Det finns alltid en risk att drabbas av skador, vilket i värsta fall kan innebära en lång återhämtning. I vissa fall kan skadan leda till kroniska besvär.

Det bästa sättet för att undvika skador i samband med sport och träning är att värma upp innan, men även att varva ner på rätt sätt efteråt. Dessutom gäller det att kontrollera dina rörelser och undvika överbelastning. Om olyckan ändå är framme och du råkar ut för en sportskada behöver du få hjälp av en naprapat.

Vad gör en naprapat?

En auktoriserad naprapat hjälper dig med skador och problem relaterade till kroppens leder och muskler. Naprapaten diagnostiserar och behandlar stela områden med syftet att återfå normal rörlighet. Förbättrad blodcirkulation och läkning är två centrala delar i naprapatens arbete.

Ofta är olika typer av ledjustering och muskeltekniker grunden för att behandla idrottsskador. Dessutom bistår naprapaten med ergonomiska råd och rekommendationer till patienten. Du kan klicka dig vidare om du vill lära dig mer om naprapatbehandlingar och på vilket sätt en naprapat kan hjälpa dig att förebygga sportskador.